Шоколадний торт цифра на 8 березня з вишнею

Я продовжую ділитися з вами ідеями солодких подарунків із застосуванням в декорі цукрових квітів 😉 Легкий у приготуванні та оформленні і смачний у виконанні торт порадує ласунів! Як зробити смачний Шоколадний торт цифра на 8 березня з вишнею рецепт простий.

Інгредієнти

Коржі:
Борошно — 325 гр.
Какао— 55 гр.
Цукор — 160 гр.
Вершкове Масло — 100 гр.
Яйце — 2 шт
Мед — 80 гр.
Сода — 1 ч. л.
Сіль — щіпка

Крем:
Маскорпоне— 245гр.
Сирний сир — 355гр.
Вершки 33% — 129 мл
Цукрова пудра — 56 гр. ⠀

Ягідний конфітюр
Пюре вишні — 200 гр. (ягоду можна використовувати будь-яку😉)
Цукор — 2 ст. л.
Кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.

Шоколадний торт цифра на 8 березня з вишнею покроковий рецепт

1. В сотейнику до однорідного стану перемішуємо цукор, мед, сіль, яйця, додаємо вершкове масло і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Потім додаємо соди і добре перемішуємо. Даємо суміші охолонути до кімнатної температури. В окремій мисці перемішуємо борошно і какао (попередньо просіяти)

2. В рідке тісто додаємо сухі інгредієнти і вимішуємо тісто. Тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 2 години, краще на ніч. Розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм і випікаємо при температурі 170 градусов.

3. Крем:
Все покласти в діжу і збити на середній швидкості до щільного, повітряного стану. (Інгредієнти повинні бути однакової температури з холодильника)

4. Ягідний конфітюр.
Тут все просто: у сотейнику доводимо до кипіння пюре, цукор, крохмаль і кип’ятимо 1,2 хвилини.👌🏻 Форма торта може бути різною. У мене в цей раз цифра розміром 22/19см Безе, зефір, машмерлоу, цукрові та живі квіти, мастичні фігурки, пряники, шоколадні фігурки, фрукти, ягоди, печиво… Все це служить відмінним декором для цього торта! Фантазуйте!

Відео рецепт 👇