Пряничное тісто з медом, імбиром і корицею

Важливо!!! Тільки якісні продукти, особливу увагу на мед! Не класти яйця в дуже гарячу базу Не забивати тісто борошном. Поки тісто тепле воно бере багато борошна, але!!! це оманливе!, краще потім вмішати в холодне тісто на столі. Готуємо Пряничное тісто з медом, імбиром і корицею рецепт простий.

Інгредієнти

130гр цукру
200гр меду
2ч.л. імбир
1,5 ч. л. кориця
0,5 ч. л. мускатний горіх
0,5 ч. л. кардамон мелений
1,5 ч. л. какао порошок( для більш темного кольору тесту)

1ч.л. сода
120гр вершкове масло (82,5%)
2 яйця 1 жовток (С0)
550гр борошно (+50гр для розкочування на столі)

Пряничное тісто з медом, імбиром і корицею покроковий рецепт

1. Цукор, мед, спеції ставимо на повільний газ, не кип’ятимо, чекаємо повного розчинення цукру. Додаємо соду, суміш сильно збільшиться в об’ємі. Кладемо вершкове масло. Чекаємо поки суміш трохи охолоне. Вводимо яйця і інтенсивно перемешиваем.
2. Після частинами вводимо борошно. Обов’язково просейваем! Тісто має бути еластичне, не рватися на ложці. Я зазвичай тісто роблю ввечері і залишаю його на ніч в кастрюле.

3. В холодильник не прибираю. Воно повільно остигає, дозріває. А на ранок вже можна пекти. Медове тісто може бути трохи липучее, це нормально. Контролюйте цей момент борошном. Випікати 10-12 хв при темп.180°.