Десерт Панна Котта домашній

Як приготувати смачний Десерт Панна Котта домашній рецепт простий. Panna cotta в перекладі з італійської означає «варені вершки». Десерт простий, не потребує тривалого приготування і його особливий плюс – не потрібна духовка.⁣⁣⠀

Інгредієнти

на 4 порції:⁣⁣⠀
500 г жирних вершків (від 23%)⁣⁣⠀
1 стручок ванілі⁣⁣⠀
1 пакетик агар-агару (10 г або з розрахунку на 0.5 мл рідини)⁣⁣⠀
70-100 г цукру⁣⁣⠀
2-3 ст. л. джему або варення за смаком (малина, полуниця, лохина)⁣⁣⠀

Десерт Панна Котта домашній покроковий рецепт

1. З стручка ванілі гострим ножем вичистити всі зерна в вершки, змішати з цукром і агар-агаром і довести до кипіння, ретельно перемішуючи (щоб не було грудок), проварити 1-2 хвилини. Зняти з плити і дати трохи охолонути. Розлити по порційним ємкостей, прибрати в холодильник на 2-3 години до застигання.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀
2. Перед подачею прикрасити зверху варенням або джемом, також можна використати свіжі ягоди і м’яту.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Апгрейд і нюанси:⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Кількість цукру: чим більш солодке варення ви будете використовувати зверху, тим менше цукру варто додавати в вершки.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Ваніль: саме вона надає десерту неповторний смак, тому використовуйте її в стручках або есенцію вищої якості. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀
3. Варення/джем: якщо консистенція дуже густа, можна покласти його в сотейник, додати 1-2 ст. л. води, довести до кипіння, ретельно перемішуючи. Дати трохи охолонути і покрити цією масою десерт.⁣⁣⠀ Якщо варення немає, можна зробити його самостійно. Змішати 50 мл води і 100 г цукру, довести до кипения.
4. Додати велику жменю будь-яких ягід. Проварити кілька хвилин, остудити. Якщо ягоди заморожені, попередньо їх розморозити, присипавши цукром із збереженням соку, воду можна не додавати.⁣⁣⠀ Подача: панна котта – порційний десерт, тому для сервірування ідеально підійдуть прозорі скляні келихи, щоб було видно шари. ⁣⁣⠀