Яблучний пиріг з карамеллю з готового листкового тіста

Як зробити смачний Яблучний пиріг з карамеллю з готового листкового тіста рецепт простий в духовці. Радісно біжимо назустріч чергового робочого тижня і продовжуємо тему яблучної випічки💚 Чекаю цей сезон кожен рік з особливим трепетом, бо мало що зрівняється з ароматом яблучного пирога, разносящегося по дому восени 🍏 Простий і дуже смачний пиріг з листкового готового тіста: тоненька хрустка основа, дуже багато яблук, карамель – загалом, всім піч, друзі!

Інгредієнти

– 1 пласт листкового тіста;
– 3-4 середніх яблука;
– 3 ст л коричневого цукру;
– 3 ст л вершкового масла;

Карамельний соус:
– 50 г цукру;
– 2 ст л жирних вершків;
– 20 г вершкового масла;
– дрібка морської солі;

Яблучний пиріг з карамеллю з готового листкового тіста покроковий рецепт

1. Деко вистелити пергаментом для випічки. Духовку розігріти до 180 С Тісто розморозити як зазначено на упаковці, потім розкотити в пласт, розміром з деко. Викласти тісто на деко. Яблука очистити від серцевин і нарізати тонкими часточками. Викласти яблучні дольки на тісто внахлест.
2. Зверху посипати яблука коричневим цукром і викласти рівномірно масло, нарізане маленькими кубиками. Випікати пиріг близько 30-40 хвилин, поки тісто не покриється золотистою скоринкою, а яблука не размягчатся.
3. Для карамелі цукор з декількома краплями лимонного соку розтопити в сотейнику з товстим дном на середньому вогні до появи карамельного аромату і коричневого відтінку. Паралельно вершки довести до кипіння і потім влити в розтоплений сахар.
4. Маса дуже сильно завирує, треба почекати, поки буря в каструльці вгамується, ретельно перемішати наш соус до однорідності і зняти з вогню. Вмішати вершкове масло і сіль. Готовий гарячий пиріг перед подачею змастити карамелью.