Макове печиво на вершках

Як зробити дуже смачне Макове печиво на вершках рецепт в духовці. Девочкиии, воно тане в роті! Готуйте швидше і пишіть “СПАСИБІ” у коментарях, якщо зберегли.

Інгредієнти

Вершкове масло 82,5% – 145 гр
Яйце С1 – 1 шт.
Вершки 33% – 110 гр
Цукор – 160 гр
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Борошно – 420 – 460 гр
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Мак – 100 гр
Курага/цукати – 30 гр (за бажанням)

Макове печиво на вершках покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. М’яке злив.олія + сіль + цукор + ванільний цукор розтерти лопаткою до однорідності. Збити міксером до побіління і пишності. Додати яйце і збити до однорідності. Додати вершки і збити. Додати мак і перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в масляну основу поступово, вымешивач тесто.
2. Домішати руками, тісто не липне до рук. Прибрати в пакет і в холодильник на 20 хвилин або в морозилку на 10 хвилин. Розкачати тісто товщиною до 1 см і вирізати печиво будь-якої форми і размера.
3. Деко застелити пергаментом, викласти печиво, можна змастити їх молоком або яйцем і посипати цукром. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С орієнтовно 10-15 минут.