Торт Сметанник з вівсянки і сухого тесту

Торт Сметанник з вівсянки і сухого тесту простий рецепт 🔥

Інгредієнти

Вівсянка швидкого приготування – 100 р.
Борошно – 150 р.
Цукор – 70 р.
Розпушувач – 1 ч. л.
Масло вершкове тісто 82% – 100 р.

Крем:
Сметана – 400 р.
Цукор – 100-120 р.
Ванільний цукор – 10 р.
Яйця – 2 шт.
Крохмаль – 1 ч. л

Торт Сметанник з вівсянки і сухого тесту покроковий рецепт

1. Для приготування знадобляться вівсяні пластівці швидкого приготування. В пластівці всипаю борошно, цукор, розпушувач. Перемішую. Туди ж натираю на крупній тертці підморожене вершкове масло і розтираю руками в крихту. Прибираю в холодильник.

2. Тим часом готую крем. У сметану додаємо яйця, цукор і ванільний цукор. І добре перемішуємо до однорідності. Всипаю ще 1 чайну ложку кукурудзяного крахмала.

3. Форму для запікання застелити пергаментом, так буде зручніше виймати пиріг. Якщо форма роз’ємна як у мене, пергамент обов’язковий, щоб пиріг не витік. Тонким шаром викладаємо на дно форми частина крошки.

4. Зверху акуратно виливаю крем. І так повторюємо всі шари, поки не закінчиться крем і крихта. Останнім шаром повинна бути крихта. Зверху натираю ще трохи олії. Ставлю пиріг в духовку і випікаю при 180°С приблизно 35-40 минут.

5. Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Я думаю тут і без слів зрозуміло, наскільки це вдалий рецепт! І який смачний пиріг получился.

Відео рецепт 👇