Глазур без яєчного білка на желатині

Глазур без яєчного білка на желатині 🧁 Вчора приготувала Паска «Мереживна баба» (завтра розміщу рецепт) а поки заодно захотілося поділитися рецептом глазурі. Класична глазур – білкова. Але часто запитують рецепт безбілковою глазурі, так як багато хто боїться сирих білків або у деяких алергія на яйця. Загалом, рецепт для вас🤗
Глазур на желатині готується ну дуууже просто, інгредієнти теж максимально прості і знайдуться в кожному магазині. На смак нагадує маршмеллоу, не кришиться, чудово тримає форму, біла-біла, не прозора.
Застигає буквально на очах, тому рекомендую готувати цю глазур прямо перед нанесенням, коли пасочки вже чекають і стоять поруч. Густоту теж можете регулювати, чим довше збиваєте, тим густіше консистенція і лягає шапочкою. Якщо хочете, щоб глазур стікала, то збивайте не довго.
Єдиний мінус, глазур виходить липковатой, тому коли ріжеш ножем прилипає до леза. Ну, а в цілому за смаком і візуального прикраси прекрасна альтернатива білкової глазурі.

Інгредієнти

Рецепт на 2-3 паски (якщо пасок більше, подвоюйте порцію):

90 гр цукру
2 ст. л. води
1 ст. л. лимонного соку
4-5 гр желатину
30 мл води для набухання желатину

Глазур без яєчного білка на желатині покроковий рецепт

1. У воду додаємо желатин, перемішуємо і залишаємо набухати. В окрему невелику залізну каструльку або сотейник насипаємо цукор і 2 ст. л. води і ставимо на невеликий вогонь і помішуємо 1-2 хвилини до розчинення сахара.

2. Додаємо в гарячий сироп набряклий желатин і збиваємо міксером. Якщо хочете, щоб стікало, збиваємо недовго, якщо хочете густу шапочку, збиваємо до потрібної довше консистенции.

3. Відразу прикрашаємо паски глазур’ю, так як застигає дуже швидко. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇