Яблучний кекс шарлотка

Як зробити Яблучний кекс шарлотка в духовці рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

2 яблука
1-2 ч. л. порошку кориці
1 столова ложка лимонного соку
140 г соняшникової олії + додатково для змащування
200 дрібного цукру-піску + 1 ст. л. для яблук
4 яйця
250 г жирного йогурту
250 г борошна
Щіпка солі
9 г розпушувача

Яблучний кекс шарлотка покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 175°С. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом. Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте яблука тонкими скибочками і змішайте в мисці з корицею, лимонним соком і 1 ст. л. цукру. Відкладіть сторону.
2. Збити масло з цукром до пишності. По одному додайте яйця. А потім – йогурт. Змішайте в мисці борошно, сіль і розпушувач. Вмішайте сухі інгредієнти в рідкі. Вилийте частину тіста у форму, зверху розподіліть частина яблук і повторіть. Закінчите шаром тіста і кількома скибочками яблок.

3. Випікати близько 60 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою. Дістаньте пиріг з духовки, дайте охолонути на решітці, перекладіть на сервірувальне блюдо і посипте цукровою пудрою перед подачей.