Профітролі класичні із заварним тістом і кремом із згущеного молока

Як зробити смачні домашні Профітролі класичні із заварним тістом і кремом зі згущеного молока і вершків рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
125 мл води
125 мл молока
щіпка солі
щіпка цукру
100 гр вершкового масла
160 гр борошна
4-5 яєць

Крем:
300г вершків 33%
1 банку вареного згущеного молока
Або
Шоколадна паста

Профітролі класичні із заварним тістом і кремом із згущеного молока покроковий рецепт

1. У сотейнику змішати воду, молоко, масло, сіль і цукор. Нагріти на середньому вогні до гарячого стану і повного розчинення масла. Зняти з вогню, додати борошно і добре перемішати лопаткою. Повернути каструльку на вогонь і, постійно помішуючи, уварювати тісто протягом 2-3минут (поки на стінках і на дні не з’явиться «наліт» з тіста).

2. Перекласти тісто в миску або в діжу міксера і додавати по одному яйця, кожен раз добре вимішуючи лопаткою або насадкою весло в міксері. Тісто повинно повільно стікати з лопатки стрічкою. (У мене пішло 4,5 яйця)

3. Викласти тісто на деко ложкою або за допомогою кондитерського мішка і насадки. Випікати при 200град. 15 хвилин і далі при 170град. 30-45 хвилин (залежно від розміру ваших профітролей), до рум’яної скоринки. ⠀ Готовим дати профитролям остыть.

4. В цей час збити вершки зі згущеним молоком до пишноти і більш щільного стану на середній швидкості 3-5 хвилин. Начинити остиглі профітролі. ⠀ На виході у мене вийшло близько 1 кг готових профітролей приблизно 25 великих)