Шоколадні булочки Синнабоны з начинкою

Привіт, сьогодні готуємо тричі Шоколадні булочки Синнабоны з начинкою простий рецепт в духовці 🍫 Розповідаю як підняти собі настрій. Перше: приготування їжі; друге: робота з тестом; третє: шоколад; четверте: кориця. Тут у нас співпало за всіма пунктами. І навіть більше – третій пункт тут повторюється три рази!! Отже, готуємо ці чарівні булки.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно 400 гр
Дріжджі 9 гр (сухі)
Молоко 180 гр
Яйця 2 шт
Масло вершкове 75 г
Какао 30 гр
Цукор 80 гр
Сіль щіпка

Для начинки:
М’яке вершкове масло 90 гр
Какао 20 гр
Цукор 100 гр
Кориця 10 гр
чорний Шоколад 100 гр

Для заливки:
Крем-сир 100 гр
Молоко 50 гр
Шоколад 50 гр
Цукор 20 гр
Какао 10 гр

Або ж просто розтопіть в 100 гр молока плитку шоколаду. Теж буде смачно

Шоколадні булочки Синнабоны з начинкою покроковий рецепт

1. Для тіста. Спочатку ставимо опару: тепле молоко, дріжджі, 40 гр цукру змішуємо і чекаємо 15 хвилин. Якщо з’явилися пухирці, працюємо далі. Додаємо яйця, решту цукор, розтоплене вершкове масло. Перемішуємо вінчиком. Борошно, какао, сіль і замішуємо. Добре якщо в міксері, це займе 5-7 хвилин. Можна і руками, але трохи дольше.
2. Тісто буде м’яке, еластичне і не буде липнути до рук. Залишаємо наше тісто в мисці, накриваємо рушником, ставимо в тепло і чекаємо 1,5-2 години. ⠀ Начинка. М’яке масло змішуємо з усіма інгредієнтами (крім шоколаду) в однорідну пасту. ⠀ Після того як минув час і тісто збільшилося, розкачуємо його(не обминаючи) на столі, трохи припыленном борошном в прямокутник 25 30 см.
3. У Вас вийде оптимальна товщина (приблизно 3-5 мм). Прямокутник змащуємо начинкою, залишаючи 2 см від одного широкого краю (там де 30 см), посипаємо порубаним шоколадом і згортаємо рулет, ріжемо гострим ножем або ниткою на 8-9 частин, викладаємо в форму.
4. Між булочками повинно бути невелику відстань. Хоча б по 1 див. Даємо їм постояти в теплі ще пів години і випікаємо при 180 близько 20-30 хвилин. Як перевірити? Начинка в середині булочки повинна трохи бурлить.

5. Для соусу: молоко і масло в сотейнику розігріваємо, знімаємо з вогню, додаємо какао і цукор, перемішуємо. Додаємо шоколад, знову перемішуємо і в самому кінці крем-сир. (Класно ще додати 25 гр улюбленого алкоголю). Змащуємо теплі (не гарячі) булочки соусом і наслаждаемся.