Тарт пиріг з яблуками в карамелі

«Ну нарешті!», – зараз подумають багато) А я думаю, що яблучна тема ще не розкрита, тому продовжуємо наповнювати будинок яблучним ароматом, рідних – захопленням, а себе – гордістю. Як зробити Тарт пиріг з яблуками в карамелі рецепт простий. І це не просто банальний яблучний пиріг. Ви зі мною погодитеся, як тільки його спечете!

Інгредієнти

Тісто:
✔️300 гр борошна
✔️30 гр.кукурудзяного крохмалю
✔️0,5 ч. л. розпушувача
✔️80 гр.цукру
✔️130 гр. вершкового масла
✔️1 жовток (с1)
✔️1 яйце (с1)
✔️70 гр.сметани

Начинка:
✔️4-5 яблук (~300 гр вже очищених)
✔️40 гр.вершкового масла
✔️80 гр.цукру
✔️0,5 ч. л. кориці, щіпка мускатного горіха
✔️40-50 мл води
✔️1 ст. л. лимонного соку (якщо немає, вода теж зійде)
✔️10 гр.кукурудзяного крохмалю

Тарт пиріг з яблуками в карамелі покроковий рецепт

1. Всі сухі інгредієнти змішати в чаші, додати до них нарізане кубиками холодне масло порубати ножем до утворення крихти. В останню чергу відправити туди яйце, жовток і сметану, перемішати. Швидко і впевнено, не мучачи тісто) Розділити його на 2 частини, одна з яких трохи більше іншої, кожну зібрати в кулю і прибрати велику в холодильник, меншу – в морозильну камеру (хвилин 40). В цей час зайнятися начинкой.
2. Яблука почистити і нарізати дрібним кубиком. Цукор розтопити на сковороді до бурштинового кольору. Додати вершкове масло, помішувати, воно повинно розтопитися. Всипати яблука, посипати їх корицею і мускатним горіхом. Влити воду і тушкувати 2-3 хвилини на невеликому вогні. Коли вода майже вся випарується, влити крохмаль, розведений в лимонному соку і гарненько перемешать.

3. Підготувати кільце 18 див. Розігріти духовку до 180 гр. Дістати більший шматочок тіста, подпылить борошном стіл, розкачати коло діаметром більше, ніж кільце, враховуючи, що у пирога будуть бортики. Акуратно перекласти основу пирога в кільце, руками швидко вирівняти. Яблучка викласти і розподілити. Зверху натерти на крупній тертці шматочок, що залишився тесту. Можна зверху посипати дробленными горішками/мигдалевими пелюстками. Випікати ~40-50 хв до румянности. Можна присипати пудрой.