Насипний пиріг з полуницею в духовці

Насипний пиріг з полуницею в духовці простий рецепт. Думала завтра опублікую пост, вирішила на ніч вас спокусити або порадувати 🍓😄🙌 ⠀ Дуже простий і дуже смачний НАСИПНИЙ ПИРІГ З ПОЛУНИЦЕЮ 🍓 ⠀ Готується на раз, два, три 👌 ⠀ Тане в роті ніжне пісочне тісто і соковита начинка з ароматною річної полунички 😍 Як раз в сезон 🍓 Цей пиріг можна приготувати з вишнею, черешнею, будь-якими ягодами 🍒🍓👍

Інгредієнти

Тісто:
Борошно ……………………… 280 р
Цукор …………………….140 р
Сіль ………………….. ½ Ч. л.
Розпушувач ………………. 6 р
Масло вершкове (заморожене)……………… 180 р
Екстракт ванілі ………………. 1 ч. л.
Яєчний жовток ………………. 2 шт.
Оцет рисовий (яблучний) 4,5 -9 % ……………… 1 ч. л.

Начинка:
Полуниця …………………… 500 р
Крохмаль …………………. 2 ст. л.
Цукор ……………….45 р
Цедра лимона …………. ½ Ч. л.

Насипний пиріг з полуницею в духовці покроковий рецепт

1. Спочатку зробити борошняну суміш: борошно + цукор +розпушувач +сіль, перемішати. ⠀ Далі в цю суміш ввести частинами холодне вершкове масло, попередньо нарізане кубиками, розім’яти руками в крихту. ⠀ В крихту ввести яєчні жовтки і оцет і так само руками зробити крихту. Тісто має залишитися крихтою, тісто в кулю не об’єднувати. ⠀
2. Тісто розділити на 2 частини (2/3 частина для основи пирога і 1-3 частина для верху пирога). ⠀ Якщо у вас скляна або керамічна форма -змастіть її злив маслом, якщо, як у мене з антипригарним покриттям -простелите пергамент по дну і бортикам формы.
3. Рівномірно розподілити по дну форми 2/3 частини тесту, можна через пакет щоб тісто не грілося. Ідеальності у формуванні домагатися не потрібно. Форму з тістом і решту крихту відправити в холодильник. ⠀
4. Для полуничної начинки 🍓 полуницю промити, відрізати хвостики і нарізати на невеликі шматочки. До полуниці додати цукор, крохмаль, цедру лимона і перемішати. ⠀
5. На пісочну основу викласти полуничний шар і зверху розподілити крихту. ⠀ Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 190 С духовці 45 минут.