кавовий торт Бісквітний «Кавоманія»

Як смачно зробити кавовий торт Бісквітний «Кавоманія» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Форма Ø 26 див.

Бісквіт:
5 яєць
4 ст. л. гарячої води
2 ч. л. розчинної кави (використовувала 2 стіка якобс еспресо)
100 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
200 р борошна
10 г розпушувача
100 г кукурудзяного крохмалю (у т. ч. 2 пакетика шоколадного пудингу в порошку по 40 г)
50 мл рослинного масла
кілька крапель мигдалевої або ромового ароматизатора

Просочення:
150 мл міцної кави
25 мл лікеру Амаретто

Крем:
400 мл молока
2 ч. л. розчинної кави (використовувала 2 стіка якобс еспресо)
1 пакетик шоколадного пудингу в порошку 40 р
50 г цукру (за смаком)
1 ст. л. лікеру амаретто або рому
300 мл жирних рідких вершків
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. цукрової пудри (за смаком)

кавовий торт Бісквітний «Кавоманія» покроковий рецепт

1. Заварити пудинг. Порошок пудингу, цукор, 100 мл молока розмішати вінчиком до зникнення грудочок. Залишилося молоко нагріти, розчинити в ньому кави, довести до кипіння при постійному помішуванні влити розведений порошок, продовжуючи перемішувати довести до кипіння. Остудити до кімнатної температури, часто перемішуючи, щоб на поверхні не утворилася пленка.
2. Духовку розігріти до температури 170 °С (конвекція 150 °С). Форму вистелити папером для випічки. Яйця і гарячу воду збити міксером на самій високій швидкості 1 хвилину в піну. Цукор змішати з ванільним цукром і поступово, протягом 1 хвилини, не припиняючи збивання, додати до яєчної піні. Додати ароматизатор. Збивати ще 2 минуты.
3. Борошно змішати з розпушувачем, крохмалем, порошок пудингу, кава і швидко вмішати на самій низькій швидкості. Тісто вилити в підготовлену форму і випікати бісквіт до готовності приблизно 40 хвилин. Готовий бісквіт перевернути на посипану цукром папір для випічки, збризнути прилиплу папір водою і обережно видалити. Бісквіт повністю остудити і розрізати на 3 коржі. Кожен корж полити пропиткой.
4. Збити охолоджений пудинг в пишний крем, в кінці збивання влити ром. Окремо збити вершки з ванільним цукром і цукровою пудрою. Змішати лопаткою обидва крему (якщо хочете, частина вершків можна залишити для прикраси). Перемазати кремом коржі і боки. Залишити торт на ніч просочитися в холодильнике.

5. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍 Від Головного дегустатора 5 зірок! 🤩 У мене половина порції у формі діаметром 18 див Бісквіт на 3 яйця (яйця маленькі були).