Відкриті пиріжки з сиром на дріжджовому тесті

Як смачно зробити Відкриті пиріжки з сиром на дріжджовому тесті простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжне здобне тісто і смачна сирна начинка зі згущеним молоком.

Інгредієнти

Для тесту:
•250 г пшеничного борошна
•110 мл молока
•4 г сухих швидкодіючих дріжджів (або 12 г пресованих)
•1 яйце (маленьке)
•3 ст. л. цукру
•0,5 ч. ложки солі
•12 г рослинного масла
•40 г вершкового масла

Для начинки:
•250 г сиру
•2 ст. л. цукру (чи за смаком)
•60 г згущеного молока, ванільний цукор
•15 г манки

Відкриті пиріжки з сиром на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі. Додати яйце, цукор, сіль, рослинне масло, перемішати. Влити до борошні, почати заміс тіста. При появі перших ознак еластичності – ввести шматочками м’яке вершкове масло. Заміс до м’якого гладкого тіста. ⠀

2. Чашу змастити краплею олії, покласти в неї тісто, накрити. Бродіння при кімнатній температурі 1.5-2 години до збільшення в 2-2.5 рази (в теплому місці на 1-1.5 години). ⠀ Начинка: всі інгредієнти пробити в блендері. У мене сир був гладкий, я просто все перемішала. ⠀

3. Підійшло тісто розділити на 12-15 рівних шматочків (14 штук ~ 40 г). Підкотити в кульку, дати отлежки 10-15 хв. ⠀ Дно форми 28 см застелити пекарської папером (можна взяти лист). ⠀

4. З кульки розкачати гурток, зробити з боків два надрізи, помістити в центр ~ 1 ст. л. начинки; сформовать, як на відео 📹 ⠀ Заготовки викласти у форму або на деко, не щільно. Накрити плівкою. Розстойка ~ 30 хв. ⠀

5. Змастити яйце + ложка молока. ⠀ Можна присипати штрейзеля: 1 ст. л. вершкового масла + 2 ст. л. цукру + 3 ст. л. борошна – перетерти в «крихітку». ⠀ Випікати при 180 º С духовці 20-25 мин.

Відео рецепт 👇