Рогалики на сметані та олії як у бабусі

Набір продуктів для приготування рогаликів зовсім невеликий. Але результат Вас обов’язково порадує! Смачні, шаруваті, з хрусткою скоринкою. Попереджаю: єдиний недолік в тому, що рогалики, як насіння, не відірвешся! Як зробити Рогалики на сметані та олії як у бабусі рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
200 г сл. олії (з морозилки)
200 г холодної сметани
1/4 ч. л. солі
350 г борошна (+/-)

Начинка:
за смаком та бажанням
У мене яблучне повидло і макова начинка

Рогалики на сметані та олії як у бабусі покроковий рецепт

1. ⠀ До просіяної муки (350 г) додала сіль, натерла масло на крупній тертці. В процесі масло обвалювала в борошні. Так легше натирати. І періодично масло перемешивала з борошном, щоб не бралося одним грудкою. Після скребком (ножем) перемішала масло з борошном у дрібну крошку.
2. Додала холодну сметану. Знову перемішала шкребком. Крихта стане великою. Після зібрала тісто в грудку. Переклала на стіл, уплотнила. Вимішувати не треба! Тісто має бути середньої консистенції. Якщо занадто м’яке, трохи подбавьте муки.
3. Тісто розділила на 3 рівні частини, розплющила в коржик, загорнула в плівку, прибрала на годину в холодильник. ⠀ Стіл, качалку, тісто подпылила борошном. Тісто по черзі розкатала тонко ☝ в круг Ø 37 см.
4. Коло розділила на 16 сегментів. На широку сторону сегмента виклала начинку, згорнула рогаликом. Рогалик обваляла в цукрі, виклала на деко застелений хвостиком вниз. Обвалювати в цукрі необязательно.
5. Можна залишити так, а після випічки щедро посипати сах. пудрою. ⠀ Випікала в добре розігрітій до 180 ° С духовці близько 20-ти хв. до легкого рум’янцю (враховуйте особливості своєї духовки!) ⠀ Рогаликам дати повністю охолонути☝🏻