Пиріг шарлотка з яблуками зверху

Як смачно зробити Пиріг шарлотка з яблуками зверху простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– яблука — 5 шт. (500 г)
— яйця курячі — 5 шт.
— цукор — 200 г
— борошно — 200 г
— кориця і мускатний горіх — 6 р
— вершкове масло — 30 г
*форма — 22 см

Пиріг шарлотка з яблуками зверху покроковий рецепт

1. Яблука почистити і нарізати скибочками, посипати корицею, перемішати і залишити. Одне яблуко нарізати з шкіркою акуратно і відкласти, воно буде для прикраси. Міксером збити яйця з цукром до світлого кольору, потім додати борошно і знову збити (недовго).

2. Дно форми для випічки застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом. У тісто додати яблука і перемішати. Перекласти все тісто у форму. Зверху викласти нарізане яблоко.

3. Посипати цукром і викласти шматочки вершкового масла. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 45-60 мин.

4. Час випічки залежить від вашої духовки і форми, тому готовність перевіряйте зубочисткою: якщо протикає їй пиріг, і вона суха, то шарлотка готова.

Відео рецепт 👇