Інгредієнти
ШОКОЛАДНИЙ БІСКВІТ (16см)
Рецепт бісквіта взяла з чудової книги рецептів французької кулінарної школи «Ферранди» (о боги, ця книга!)
⠀
Яйця – 4 шт
Жовток – 1 шт
Цукор – 120 гр
Борошно – 50гр
Крохмаль (в книзі вказано картопляний, я брала кукурудзяний) – 50 гр
Какао – 20гр
⠀
ЗАВАРНИЙ КРЕМ З ПРАЛІНЕ І АПЕЛЬСИНОМ
Молоко – 45гр
Жовток – 1 шт
Цукор – 10г
Кукурудзяний крохмаль – 5г
Горіхове праліне (пастоподібна) – 25гр
Цедра 1/2 апельсина
Масло вершкове – 15г
⠀
Горіхове праліне можна купити в магазині в готовому вигляді або приготувати самостійно:
⠀
ПРАЛІНЕ.
Горіхи – 17гр (у мене волоські)
Цукор – 17тр
ВЕРШКОВИЙ КРЕМ.
сирний сир Вершковий – 500гр
Вершки 33% – 85гр
ПРОСОЧЕННЯ
Я просочувала коржі несолодким молоком.
ШОКОЛАДНИЙ ГАНАШ
Вершки 33% – 50гр
Шоколад темний – 12гр
Шоколад молочний – 29г
Глюкозний сироп – 5г
Масло вершкове – 7g
Ром – 5гр
Шоколадний торт з апельсином, ромом і чорносливом покроковий рецепт
З’єднати яйця, жовток і цукор, перемішати до однорідності і поставити на водяну баню. Збивати яєчну масу потрібно, поки вона не придбає майже білий колір (але важливо не перегріти її більше ніж на 45°- це порада від мене). Потім зняти з вогню і продовжувати збивати до повного охолодження. оединить сухі інгредієнти. Лопаткою вмішати сухі інгредієнти в збиті яйця. Випікати бісквіт при 170° близько 35-40 минут.
З’єднати цукор, жовток і крохмаль, перетерти їх за допомогою віночка до однорідності. Довести молоко з цедрою до кипіння (не кип’ятити потрібно), і тонкою цівкою влити його при постійному помішуванні в яєчно-цукрову суміш. Після цього, всю масу необхідно перемішувати до повного розчинення цукру, і тільки потім поставити чашу з нею на повільний вогонь. Довести масу до загусання, нагріваючи її на повільному вогні і постійному помішуванні. Зняти з вогню, додати вершкове масло, перемішати до однорідності. Додати праліне і знову перемешать.
Цукор розтопити, викласти на нього горіхи, перемішати. Карамельно – горіхову масу перекласти на силіконовий килимок і повністю остудити. Перемолоти за допомогою блендера до кремоподібного стану (для цього потрібно молоти довгими імпульсами, не боячись її перегріти).
Збити всі інгредієнти на високій швидкості міксера до однородности.
(Вершки з глюкозным сиропом і ромом нагріти до гарячого стану, вилити їх на шоколад і дати йому повністю розтопитися, перемішати масу і пробити її блендером. Додати вершкове масло, перемішати. Накрити харчовою плівкою «в контакт» і прибрати в холодильник на 6-8 годин. Перед використанням збити на середній швидкості міксера протягом 10-20 секунд.
Корж – просочення – вершковий крем – бортики з вершкового крему – ганаш – шматочки чорносливу (опціонально) – корж – просочення – вершковий крем – бортики з вершкового крему – заварний крем – шматочки чорносливу – корж – просочення – вершковий крем – чорнова обмазка.