Рулет з меренги з лимонним кремом

Рулет з меренги з лимонним кремом в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Цукор – 400 гр
Білок кімнатної температури-400 гр
Сік лимона -2 год ложки
Крохмаль кукурудзяний-40 гр
Мигдальні пелюстки – на посипання опціонально

ЛИМОННИЙ КРЕМ 🍋
Шоколад білий -150 гр
Сік лимона -40-50 гр
Желатинова маса -15 гр
Ваніль – опціонально
Вершки 33% – 300 гр
Цедра лимона -1/2 лимона
Масло вершкове -70 гр
Маскарпоне холодний – 200 гр

Рулет з меренги з лимонним кремом покроковий рецепт

1. злегка Збити білки. Ввести цукор повністю і збити меренгу до щільних пік. До розчинення цукру. Ввести крохмаль і ще збити 2-3 хвилини. Розподілити на пергамент. Маси білкової розраховано на 2 протвиня. Зверху присипати мигдалевими пелюстками. Випікати 150 градусів до утворення скоринки зверху, злегка рум’яної. 30-35 хвилин. Після випічки , перевернути на пергамент (пелюстками мигдалю до пергаменту). Дати охолонути до кімнатної температури. Розподілити крем і ягоди 🍓. Закрутити рулет акуратно на пергаменті і дати стабілізуватися в холодильнику 1-2 години .
2. ЛИМОННИЙ КРЕМ 🍋: Вершки довести до кипіння і вилити в миску (з шоколадом , ваніллю , соком і вершковим маслом, і цедрою лимона , желатиновою масою) ретельно пробити блендером. Охолодити повністю (можна годину заморожування ) або в холодильнику 3-4 години займе часу. Маскарпоне ретельно перемішати лопаткою для однорідності. Ввести лимонний охолоджений крем і збити до щільних пік з маскарпоне.

3. Крем розрахований на 1 протвень готового рулету . Після скручування ріжу навпіл . На виході з оформленням з ягід і фруктів виходить 1 рулет вагою в середньому -700 гр . Свіжу полуницю опціонально (приблизно 150 гр ) для рулету нарізати і сбрызгнуть соком лимона.