Пиріжки з вишнею без кісточки на молоці

Як зробити домашні пиріжки з вишнею без кісточки на молоці рецепт простий 🍒 Повітряне, смачне, трохи солодкувате тісто і багато соковитої начинки – ідеально!

Інгредієнти

Для тесту:
молоко – 250 мл
борошно пшеничне – 530 гр.
сухі швидкодіючі дріжджі – 7 гр.
цукор – 70 гр.
сіль – 7 гр.
яйце – 1 шт.
масло рослинне – 50 гр.

Для начинки:
вишня без кісточки – 400 гр.
цукор – 130 гр.
кукурудзяний крохмаль – 25 гр.

Пиріжки з вишнею без кісточки на молоці покроковий рецепт

1. Приготувати опару. Об’єднати – дріжджі (7 г) , цукор (70 гр.) , борошно (4 ст. л.). Додати тепле молоко, перемішати. Опару накрити серветкою і залишити на 15 хвилин в теплому місці. Коли опара покриється пухирцями і збільшитися в об’ємі, додати яйце, сіль, олія, масло і перемішати. Додати борошно частинами, перемешать.
2. Замісити тісто. Тісто вийде м’яким і слухняним. Місити не менше 5 хвилин. При необхідності підсипати робочу поверхню борошном або змастити рослинним маслом. Дно чистої чашки змастити рослинним маслом, тісто сформувати в кулю, покласти в чашку. Накрити плівкою, поставити тісто в тепле місце для підйому на 1 годину 30 минут.
3. Поки тісто підходить, потрібно приготувати вишневу начинку. Начинку можна готувати як зі свіжою, так і замороженої вишні. Для приготування начинки потрібно висипати вишню на сковороду, додавши крохмаль і цукор. Постійно помішуючи, довести до кипіння і загустіння маси. Через півтори години тісто обім’яти і поділити на рівні кульки (приблизно 12 Шт).
4. Кожна кулька розкотити в коржик. Борошно можна не додавати, змащуйте качалку і поверхню олією. На кожен коржик покласти по 1 ст. л. остигнула начинку. З’єднати краї, сформувавши пиріжок. Викладати пиріжки швом вниз на деко або пергамент.
5. Пиріжки прикрити серветкою і залишити хвилин на десять, щоб тісто підійшло. Змастити пиріжки сумішшю жовток + 1 ст. л. молока. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів 25 хвилин, до красивого рум’яного кольору. ⠀
6. Готові гарячі пиріжки викласти на блюдо, змастити вершковим маслом, потім прикрити серветкою і дати остыть.