Плюшки з цукром з дріжджового тіста в духовці

щоліта мене відправляли до бабусі в село. І на відміну від більшості бабусь вона зовсім не вміла пекти. І якось я прийшла з чергової прогулянки і голосно заявила: “Бабуся, ну чому всім печуть пиріжки, а ти мені ніколи?!” Вже на наступний день у нас вдома були пироги з чорницями. Так, на сковороді і не найкрасивіші. Як зробити плюшки з цукром з дріжджового тіста в духовці рецепт простий. Але однозначно найсмачніші пироги в моєму житті. З такою любов’ю, подолавши себе, могла зробити тільки моя найкраща бабуся в світі. Чорниці, на жаль, у цьому році мені не перепало, так що і пирогів з нею я не поїла. Зате плюшки з цукром завжди будь ласка!)) такі завжди пече моя мама. Я не вмію так як вона, але й у мене теж виходить непогано.

Інгредієнти

Для тесту:
Молоко 200 мл
Олію вершкове 80 р
Цукор 80 г
Яйце куряче 1 шт
Борошно 400 р
Дріжджі сухі 7 р
Сіль 1/2 год л
Ванілін за бажанням

Цукор для обсипання
Олія для змащування

Плюшки з цукром з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. В тепле молоко (37-38С) додати дріжджі, цукор і 200 г борошна. Далі ввести одне яйце (повинно бути теплим), вершкове масло кімнатної температури, ванілін і сіль. Лопаткою добре перемішати. Просіяти борошно і замісити тісто. Спочатку це зручно робити лопаткою, а потім руками. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1-1.5 ч.
2. Дістати тісто на злегка припыленную борошном поверхню і розділити на 12 частин (~70 г). Кожну розкачати в коло, трохи змастити рослинним маслом і посипати цукром. Згорнути як рулетом, скласти навпіл і зробити надріз. Вивернути, щоб вийшло щось на зразок сердечка. Викласти булочки на деко. Накрити рушником і залишити хвилин на 15-20. Випікати в розігрітій до 220 С духовці до рум’яного кольору (12-15 хвилин). Готово!
3. P. S. : щоб плюшки блищали, я завжди змащую булочки солодким сиропом: 3 ч л цукру розчинити в 3 ч л гарячої води. Можна пропустити цей крок або ж посипати готові булочки цукрових пудрой.