Домашній Зефір Малина Маракуя

Як зробити домашній Зефір Малина Маракуя рецепт в домашніх умовах простий. Граммовка дана на планетарний міксер, для ручного міксера зменшити всі інгредієнти в 2 рази.

Інгредієнти

Білкова маса
110 гр білка
110 гр цукру

Сироп:
180 гр пюре малини (свіжого або замороженого)
50 гр пюре маракуї
150 гр води
16 гр агару 900 блюм
300 гр цукру
50 гр глюкозного сиропу або патоки (не обов’язково, можна замінити цукром)

Домашній Зефір Малина Маракуя покроковий рецепт

1. В чашу міксера, додати цукор і білок, збити до збільшення обсягу в 2-2.5 рази, білого кольору і міцних піків. Маса повинна залишатися в чаші навіть при перевертанні. У сотейник додати воду, додати агар, добре розмішати. Додати пюре, цукор і ще раз добре розмішати. Додати глюкозний сироп і варити до 105С, якщо у вас немає термометра після закипання 5 хвилин на середньому огне.
2. Зняти з вогню, дочекатися зникнення великих міхурів і тонкою цівкою влити по стінці чаші при постійному збиванні. Збивати до збільшення маси і наворачивания навколо віночків (з’являться ребра і хвилі). Температура відсаджування – 50-52С. Перекласти в кондитерський мішок з насадкою, відсадити зефир.
3. Залишити на стабілізацію на 10-12 годин до утворення легкої скоринки. Склеїти половинки, обваляти в цукровій пудрі, або пудрі, змішаної з кукурудзяним крохмалем або декстрозе. Залишити ще на 8-10 годин. Зберігати в герметично закритому контейнері при кімнатній температурі до 10 діб. При використанні інвертного сиропу – до 14 суток.