Абрикосовий пиріг з курагою і сметаною

Як приготувати дуже смачний Абрикосовий пиріг з курагою і сметаною рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

(Випікається в рамці 20×15 см)

Пісочна основа:
Борошно 90г
Мигдальна борошно 35г
Цукрова пудра 25г
Сіль 1 г
вершкове Масло-75г
Яйце С1 1 шт. (45г)

Сметанна начинка з курагою:
Сметана 20-25% 230г
Яйце 1 шт.
Цукор 80г
Борошно 25г
Сіль 0,5 р
Шматочки кураги (див. вище) 100 гр.

Абрикоси і пісочна крихта:
Абрикоси дрібні 15-20 шт.
Цукор коричневий 45г
Борошно 25г
вершкове Масло-25г
Мигдальні пелюстки

Абрикосовий пиріг з курагою і сметаною покроковий рецепт

1. Пісочна основа:
Об’єднати борошно, мигдалеву борошно, сіль і цукор в чаші міксера, перемішати. Додати порізане невеликими шматочками масло, насадкою Весло перетерти на низькій швидкості до стану середньої крихти. Додати яйце і замісити однорідне тісто (дуже швидко!). При необхідності домесить тісто вручну, викласти в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 6 часов.

2. Холодне тісто розкачати, викласти на перфороворированный килимок, встановити рамку. Обрізки видалити. Наколоти виделкою по всій поверхні і прибрати на 30-60 хв. в морозильну камеру. Підготувати курагу: Курага 100г. Курагу викласти в сотейник, залити водою і залишити на 2-3 години при кімнатній температурі. Після чого довести до кипіння, зменшити вогонь і варити на слабкому кипінні 12-15 хв. Воду злити, курагу остудити і порізати невеликими кусочками.
3. Сметанна начинка з курагою:
Об’єднати всі інгредієнти, крім кураги, в чаші міксера і збити до однорідності. Накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник на 30-60 хв. Духовку розігріти до 200°с. Додати в сметанную масу курагу, перемішати. Вилити на подмороженную пісочну основу і відразу ж поставити випікати на 22-25 мин.

4. Абрикоси і пісочна крихта:
Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточки. Якщо абрикоси дуже щільні, можна прогріти їх на сухій сковороді зрізами вниз до м’якості. Цукор, холодне масло і борошно пробити в процесорі у велику крихту. Абрикоси викласти на сметанную начинку в один ряд, злегка вдавлюючи всередину. Зверху пересипати підготовленої крихтою і мигдалевими пелюстками. Випікати ще 18-20 хв. при 200°с. Повністю остудити. Смачно як теплим, так і після ночі в холодильнику. Порізати порционно.