Домашні булочки з нутеллою з дріжджового тіста

Домашні булочки з нутеллою з дріжджового тіста простий рецепт. Завтра починаються довгоочікувані вихідні. А це значить пора приготувати найсмачніші осінні «Булочки з нутеллою».

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста:
1. Борошно пшеничне – 480 г
2. Цукор -30 г
3. Сухі швидкодіючі дріжджі -1,5 ч. л.
4. Сіль – 1 ч. л.
5. Молоко 3,2% – 240 р
6. Вершкове масло 82,5% -75 р
7. Яйця – 60 г
8. Ванільний екстракт – 1ч. л

Інгредієнти для начинки:
1. Нутелла – 200 г (або будь-горіхова паста)

Домашні булочки з нутеллою з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити цукор і дріжджі перемішати, залишити в теплому місці на 10 хвилин. Вмішати в молоко яйця, розтоплене вершкове масло, ванільний екстракт. Перемішати муку з сіллю. Частинами вмішати борошняну суміш і замісити еластичне тесто.

2. Залишити підходити в теплому місці на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі. Викласти тісто на припыленную борошном робочу поверхню, злегка обім’яти і розкачати в прямокутник зі сторонами, приблизно, 30*55 див. Викласти на тісто тонким шаром нутеллу.

3. Згорнути прямокутник в щільний рулет, взявши за підставу більш довгу сторону. Одержаний рулет розрізати уздовж, залишивши один край неразрезанным. Отримані джгути скрутити між собою і після згорнути в кольцо.

4. Підготувати форму для випічки – застелити деко папером для випічки. Викласти пиріг в підготовлену форму або на деко на деякій відстані один від друга.

5. Накрити рушником або харчовою плівкою і залишити підходити в теплому місці ще на 15-20 хвилин. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С 35-45 хвилин до золотистого цвета.

Відео рецепт 👇