Крем брюле на молоці і вершках

Як смачно зробити Крем брюле на молоці і вершках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

200 г молока,
200 р вершків 30%,
80 г цукру + для фламбе,
4 жовтки від великих яєць,
стручок ванілі.

Крем брюле на молоці і вершках покроковий рецепт

1. Жовтки, цукор і насіння стручки ванілі розтерти віночком. Не збивати. Молоко з’єднати з вершками, додати порожній стручок ванілі. Довести до закипання, стручок удалить.
2. Тонкою цівкою, помішуючи, влити половину вершків з молоком до жовтків. Потім вилити назад жовткову суміш в молочну, розмішати, процідити. Розлити масу порційно. Бульбашки повітря проткнути зубочисткой.
3. Поставити рамекины у форму з бортиками. Залити форму окропом на 1/2 висоти рамекинов. Стежити, щоб бризки не потрапили в суміш. Готувати в духовці при 100 гр. близько часа.

4. Готове крем-брюле злегка тремтить в центрі. Дати охолонути. Охолодити мінімум 2 ч. Посипати цукром, обпалити пальником і відразу подавать.