Малиновий зефір на агарі в домашніх умовах

Як зробити смачний Малиновий зефір на агарі в домашніх умовах рецепт простий. Ніжний, танучий, в міру солодкий, не нудотний, з приємною кислинкою натуральної малини🥰 Ніяких барвників – такий чудовий колір тільки за рахунок використання малинового пюре💗 Дякую за чудовий рецепт талановиту Віку. Сам процес приготування вимагає точності, швидкості і послідовності. Прошу звертати увагу на знаки«❗️»

Інгредієнти

1. Пюре малини – 150 гр
2. Цукор А – 130 гр
3. Цукор Б – 180 гр
4. Яєчний білок – 35 гр
5. Вода – 100 гр
6. Агар-агар – 7 гр
7. Сироп глюкози (або цукор) – 70 гр
8. Суміш цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю 1:1

Малиновий зефір на агарі в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Малину пробити в блендері до однорідності і пропустити через сито, щоб позбутися від кісточок. Пюре уварити на середньому вогні, при постійному помішуванні. Воно повинно помітно загуснути і повільно стікати з лопатки. Це важливо для того, щоб посилився вміст пектину і зефір добре тримав форму. Щоб отримати 150 гр такого пюре, я брала 380 гр малини. Пюре охолодити. Засипати агар-агар в сотейник з товстим дном і залити водой.
2. Підготувати пергамент/силіконовий килимок для відсадження зефіру (2 аркуша), термометр, ваги кондитерський мішок з насадкою «закрита зірка». Почати збивати пюре на середній швидкості 3-4 хвилини, поступово підсипаючи в чашу по столовій ложці цукор А (130 м) і збивати ще хвилин 5 до збільшення і посвітління маси. Додати білок кімнатної температури і збивати на тій же швидкості (2-3). Маса повинна почати густіти, збільшуватися в об’ємі і світлішати. Важливо не перевзбить її!

3. В цей час включити вогонь під сотейник і, постійно помішуючи, щоб суміш не підгоріла, дочекатися перших пухирців. Суміш не повинна кипіти. Потім додати цукор Б (180 г) і влити глюкозний сироп. Варити суміш, помішуючи, до досягнення температури 110°. Сироп повинен стікати з лопатки тоненькою цівкою (ниточкою), не бути занадто густим! До моменту, коли сироп буде готовий, маса повинна бути добре збита Не вимикаючи міксер, повільно, тонкою цівкою влити цукрово-агаровий сироп по взбивающуюся суміш, при цьому намагаючись не потрапляти на венчик.
4. Це один з найважливіших моментів у приготуванні зефіру! Після додавання всього сиропу збивати суміш ще хвилини 3-4 на високій швидкості міксера (5-6). Готова суміш повинна бути густою, пружною і добре тримати форму. Негайно перекласти суміш у підготовлену кондитерський мішок і відсадити на зефір пергамент.

5. Дати зефіру стабілізуватися: на поверхні має утворитися тонка скоринка, зефір повинен пружинити і легко відходити від пергаменту. Це займе 2-3 години, але краще залишити на ніч. З’єднати половинки, обваляти в суміші цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю. Після цього важливо дати йому стабілізуватися ще години 4, скоринка підсохне і зефір не буде виділяти вологу Ваш зефір готовий! Зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері. Приємного апетиту!