Шоколадний пиріг з вишнею та меренгою

Як смачно зробити Шоколадний пиріг з вишнею та меренгою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Незвичайний і дуууже смачний пиріг з меренгою! Готується просто і швидко. Ідеальний десерт для всієї родини

Інгредієнти

Мука ц/з – 170 р
Цукор – 260 р
Ванільний цукор – 20 р
Какао – 10 г
Яйця курячі – 3 шт.
Сметана 20% – 100 р
Масло вершкове – 100 г
Розпушувач – 5 р
Ягоди – 300-350 р
Сіль – пара пучок

Шоколадний пиріг з вишнею та меренгою покроковий рецепт

1. Основа. Форма для випічки повинна бути антипригарній і бажано діаметром 20 см. Просіваємо борошно, додаємо какао, цукор (80 г), розпушувач і ванільний цукор (10 г). Перемішуємо. У суміш для тіста додаємо сметану і желтки.

2. Збиваємо міксером, вливаючи олію. Викладаємо у форму, прикрашаємо розмороженими ягодами – потрібно злегка втиснути, як на відео. Ставимо в духовку, в якій вже 150 градусів. Приблизно на 40-45 хвилин. Тепер меренга: У білки кімнатної температури додаємо дрібку солі і збиваємо на мінімальній швидкості до однорідної піни, але без великих бульбашок!

3. Поступово додаємо цукор (180 г) і ванільний цукор (10 г). Збільшуємо швидкість до максимальної і збиваємо близько 4-7 хвилин, поки не вийде міцна глянсова маса. З допомогою рукава красиво розподіляємо масу по верху гарячого пирога і випікаємо в середині без конвекції ще 15 хвилин. 💡Порада: Замість вишні можна використовувати будь-які інші ягоди і навіть мікс! А цільнозернове борошно можна замінити звичайною білою

Відео рецепт 👇