Яблучний пиріг із заварним кремом

Смачний яблучний пиріг із заварним кремом рецепт простий 🍎🍏🍎 Готується на раз-два-три без міксера 👍🏻

Інгредієнти

Крем:
1 яйце
50 г цукру
0,5 ст. л борошна
Ванілін або ванільний цукор
125 мл молока
25 г слив. масла

Тісто:
2 яйця
120 г цукру
40 мл молока
80 г сметани
80 г слив. масла або 90 мл раст. масла
220 г борошна
8 г розпушувача
Ванілін

Яблучний пиріг із заварним кремом покроковий рецепт

1. Крем: У сотейнику з’єднати яйце, цукор, ванілін, борошно, все перемішати, влити молоко і довести до кипіння при безперервному помішуванні до загусання. Додати вершкове масло, перемішати і викласти крем кондитерський мішок зав’язати мішок і залишити .
2. Тісто: У чаша з’єднати яйця, цукор, молоко, сметану, розтоплене вершкове або рослинне масло, все перемішати. Борошно, ванілін і розпушувач перемішати, просіяти в чашу, все перемішати віночком до однородности.

3. Два яблука очистити від шкірки, нарізати кубиками і додати до тесту, перемішати. Форму 20 см змастити вершковим маслом, присипати борошном, викласти тісто і зверху відсадити крем у вигляді решеточки.

4. За бажанням присипати пелюстками мигдалю. Випікати в розігрітій до 180° духовці 40-50 хвилин. Пиріг дуже смачний, обов’язково готуйте і збирайте своїх рідних за чаюванням👍🏻

Відео рецепт 👇