Торт з меренговым кремом і бананом

Торт з меренговым кремом і бананом простий рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт:
Яйця категорії З 4 шт
Цукор 105 р
Борошно 100 г
Ваніль або ванільний цукор 1 пакетик
Цедра 1/2 лимона

Просочення:
Вода 80 р
Цукор 40 г

Сметанний крем:
Сметана жирна 500 р
Цукрова пудра 100 г
Желатин 7 р
Холодна вода 40 р
—-
Банан 2 шт

Меренговый крем:
Яєчні білки 80 р
Цукор 120 р

Лимон 1,5 шт для декору

Торт з меренговым кремом і бананом покроковий рецепт

1. Бісквіт:
1. Лимон розрізати навпіл. Половина знадобиться для декору.
2. Яйця кімнатної температури розділити на білки і жовтки.
3. Білки збити до пивної піни, частинами всипати цукор, збити до стійких піків.
4. Жовтки збити з цедрою лимона, ваніллю до посветления.
5. До білків додати жовтки, просіяне борошно, акуратно перемішати.
6. Вилити тісто у форму 18 див.
7. Випікати при 170 С 40 хвилин.
8. Остудити, обмотати в плівку і в холодильник на 6 часов.
2. Просочення:
1. Цукор розчинити в гарячій воді, остудить.
3. Сметанний крем:
1. Желатин замочити в холодній воді до набрякання.
2. Сметану змішати з цукровою пудрою.
3. Желатин підігріти в мікрохвильовій печі 2-4 сек до розчинення, додати 2 ложки сметани, перемішати і ввести до загальної маси. Швидко перемішати і відразу зібрати торт.

4. Меренговый крем:
1. Білки змішати з цукром в термостійкою мисці. Включити плиту, поставити каструлю з водою, зверху миску з білками.
2. Постійно розмішуючи ложкою повністю розчинити цукор в білках, зняти миску з вогню і збити на середні високій швидкості меренгу до стійких піків.
3. Нанести на торт.
4. Прикрасити шматочками лимона.