Пиріг з сухофруктами: абрикосами, яблуками, грушами і чорносливом

Як зробити Пиріг з сухофруктами: сушеними абрикосами, яблуками, грушами і чорносливом рецепт простий. Тісто для Пирогів з сухофруктами 🍎🍐 ми з вами ставили в прямому ефірі (він збережений у стрічці). Але для вашої зручності, публікую інгредієнти ще раз:

Інгредієнти

Борошно-700-750 р
Молоко – 350 р
Жовтки – 3 шт
Цукор – 4 ст. л.
Дріжджі – 7 р
Сіль – 1 ч. л.
Вершкове масло – 100 г

Даємо тісту підійти – 1-1,5 години

Пиріг з сухофруктами: абрикосами, яблуками, грушами і чорносливом покроковий рецепт

1. Для начинки – доводимо до кипіння сушені абрикоси, яблука, груші, чорнослив. Даємо постояти 10-15 хв. Виймаємо сухофрукти на друшляк і даємо стекти рідини. До речі, виходить відмінний узвар. ⠀

2. Пропускаємо фрукти через м’ясорубку. Додаємо за смаком цукор або не дуже рідкий джем. ⠀ Формуємо з тіста пироги або рогалики. ⠀

3. Даємо постояти 20 хвилин в теплому місці. Змащуємо сумішшю жовтка з молоком. Випікаємо при 180 градусах 30-35 минут.

Відео рецепт 👇