Яблучний пиріг з горіхами і корицею

Для затишних чаювань з яблучної випічкою! Пропоную простий, не надто солодкий і не дуже жирний пиріг з 🍎 Його зручно взяти з собою на перекус 👍🏻. ⠀ Швидкий яблучний пиріг з горіхами і корицею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на форму 18*18 см

•2 яйця
•75 г цукру
•50 г вершкового масла
•130 г борошна
•1/2 ч. л. кориці
•1/5 ч. л. соди
•1/2 ч. л. розпушувача
•50 г волоських горіхів
•2 шт. середніх яблук

Яблучний пиріг з горіхами і корицею покроковий рецепт

1. Яйця (кімнатної t) розділити на білки і жовтки. Білки збити з дрібкою солі до піни, всипати частинами цукор, збити до пишної стійкої маси. Додати по одному жовтки, збити. Потім м’яке вершкове масло збити до объединения.

2. Борошно змішати з розпушувачем, содою, корицею і порубаними горіхами. Всипати в збиту масу, перемішати. Заздалегідь очищені яблука натерти на крупній тертці (повинно вийде 200-250 г м’якоті), злегка віджати і додати до тесту, перемешать.

3. Вилити тісто в підготовлену форму. Випікати при 180 С близько 30 хв. Перевірити на готовність дерев’яною шпажкою. Остудити, порізати на кусочки.

Відео рецепт 👇