Муссовый торт Полуниця Рубі

Як зробити Муссовый торт “Полуниця Рубі” рецепт простий 🍓 Дуже ніжний ягідний десерт на день закоханих💕 Може бути як подарунком другій половинці, так і собі коханій)) А якщо зробити його у іншому оформленні, то цей рецепт можна використовувати хоч цілий рік!🤭 Завдяки незвичайній збірці, стандартні форми заграють новими фарбами✨

Інгредієнти

Для ванільного бісквіта:

🍓Для начинки:
Пюре полуниці 100 р
Ягоди полуниці цілі 180 р
Желатин 4 р
Пектин NH 6 р
Цукор 60 г

Для мусу:
Шоколад Рубі 250 р.
Вершки 33% (1) 100 р.
Желатин 12 р
Вершки 33% (2) 300 г

Муссовый торт “Полуниця Рубі” покроковий рецепт

1. Ванільний бісквіт – готуємо за цим рецептом .

2. Для начинки:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Полуницю нарізати дрібним кубиком (можна взяти заморожену, нарізати відразу з морозилки).
3. Пектин змішати з цукром.
4. Пюре з нарізаними ягодами змішати в сотейнику, і нагріти до 40 градусів.
5. Дощиком всипати пектин з цукром, постійно помішуючи.
6. Варити помішуючи до загустіння.
7. Зняти з вогню, розпустити набряклий желатин.
8. Вилити в рамку 15 на 15 см товщиною 1 см, решта розлити по формочках, заморозить.

3. Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки (1) нагріти до кипіння, зняти з вогню.
3. Розпустити желатин в гарячих вершках.
4. Вилити суміш на шоколад. Залишити на пару хвилин, щоб шоколад підтанув і перемішати до однорідності.
5. Вершки (2) збити до консистенції як у підталого пломбіру – віночок залишає слід, але він з часом пропадає.
6. Акуратно лопаткою знизу вгору вмішати збиті вершки в шоколадну смесь.

4. Збірка:
1. Спочатку зробимо тістечко : форму на половину заповнюємо мусом, утапливаем в ньому начинку. Виливаємо мус і утапливаем у нього бісквіт. Заморожуємо.
2. В бісквіті і начинці вирубкою діаметром 8 см вирізати отвір.
3. Вирубку 8 см, поміщаємо в кут форми, де у нас планується отвір.
4. Зсередини вирубки можна пройтися шоколадом по стику форми і вирубки, щоб мус туди не затік.
5. У форму вилити третину мусу, прибрати на 5 хвилин у морозилку щоб він не був занадто рідким.
6. Викласти на мус, начинку (поєднуючи отвір у начинці з вирубкою), вилити у форму залишився мус.
7. Втопити в мусі бісквіт.
8. Заморозити.
9. Коли торт замерз – витягуємо його з форми. Щоб дістати вирубку, можна зсередини злегка прогріти її пальником.
10. Заморожене сердечко покрити червоним велюром, а торт – білим. Помістити сердечко всередину получившейся выемки.