Ледачий торт Медовик зі згущеним молоком

Як зробити ледачий торт медовик зі згущеним молоком рецепт простий. Часто хочеться порадувати рідних смачним і соковитим медовиком, але розгортати 10 тонких коржів немає жодного бажання. Саме для такого випадку розповім, як приготувати торт “Ледачий медовик”.

Інгредієнти

Для коржів:
✴️ Вершкове масло – 180 г
✴️ Мед – 150 г
✴️ Цукор – 80 р
✴️ Сода – 1 ч. л.
✴️ Сіль – щіпка
✴️ Яйця – 3 шт
✴️ Борошно – 300 г

Для крему:
✳️ Сир сирний (або густа сметана) – 500 г
✳️ Згущене молоко – 320 г

Ледачий торт Медовик зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, цукор і мед, добре перемішуємо. Додаємо соду і ще раз перемішуємо (маса повинна посвітліти і трохи збільшитися в об’ємі). Знімаємо отриману масу з плити, трохи охолоджуємо, додаємо дрібку солі і вбиваємо яйця. Потім просіваємо борошно і замішуємо однорідне тісто. ⠀

2. Готове тісто ділимо на 2 частини і кожну частину випікаємо на застеленому пергаментом деку (рівномірно розподіляючи тісто по всій площі пергаменту, як показано на відео) 10 хвилин при 180 градусах. Дістаємо коржі з духовки, охолодити. ⠀ Для крему з’єднуємо сирний сир і згущене молоко, добре перемішуємо або збиваємо з допомогою міксера. ⠀

3. Остиглі коржі викладаємо один на одного і відрізаємо нерівні краї. Кожен пласт ділимо на 4 частини ( виходить 8 коржів). ⠀ Відрізані краю і 1 корж подрібнюємо в крихту, для посипання торта. ⠀

4. Збираємо торт, викладаючи коржі один на одного і, промазуючи кожен корж кремом. Обмазує торт кремом зі всіх сторін і посипаємо рясно крихтою. ⠀ Прибираємо торт в холодильник на пару часов.

Відео рецепт 👇