Пташине молоко з бісквітом і глазурю

Як смачно зробити Пташине молоко з бісквітом і глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні я вам покажу, як зробити знайомий і улюблений десерт, але з незвичайною текстурою і смаком🤤 Він виходить, як ніжне суфле.. або як крем маршмеллоу.. ще щось від зефіру взяв, але на смак – пташине молоко🤤 Неймовірний десерт, навіть якщо ви не любите пташине молоко – обов’язково спробуйте цей рецепт😍

Інгредієнти

На форму 20х20 нам треба👇🏼

Для бісквіта:
1. Жовтки – 3 шт
2. Цукор – 50 гр
3. Вершкове масло – 60 гр
4. Борошно – 100 гр
5. Розпушувач – 1/2 чл
6. Ванілін за смаком

Для суфле:
1. Вершкове масло – 120 гр
2. Згущене молоко – 70 гр
3. Агар-агар – 5 гр
4. Вода – 90 гр
5. Цукор – 200 гр
6. Білок – 50 гр
7. Ванілін – 1/2 чл

Для глазурі:
Шоколад темний – 60 гр
Вершки 20-30% – 90 гр

Пташине молоко з бісквітом і глазур’ю покроковий рецепт

1. Жовтки змішати з цукром і вершковим маслом, додати борошно, ванілін і розпушувач. Замісити густе тісто. Викласти його у форму (можна круглу 20 см) і випікати при 180 градусах до готовності близько 20 хвилин. ⠀ Після випічки остудити і зняти пергамент з коржа, помити форму в якій випікався корж, тому що в ній будемо збирати весь десерт. ⠀

2. Обернути форму плівкою і поставити на тарілку, щоб було дно (якщо форма без нього йде) На дно викладаємо отпеченный корж і приступаємо до приготування суфле. ⠀ Для суфле збити м’яке масло зі згущеним молоком і залишити в сторону. ⠀ В сотейнику змішати агар-агар з водою і поставити на середній вогонь. Дочекатися поки закипить і висипати весь сахар.
3. Варити до 110 градусів (якщо є термометр) або почекати поки закипить і поварити пору хвилин. ⠀ Поки сироп трохи остигає, починаємо збивати білки на середній швидкості до білої піни. Потім тонким струменем влити сироп і збільшити швидкість міксера на максимальну. Збити до щільної білої массы.

4. Далі ввести акуратно нашу масу зі згущеного молока і масла. ⠀ На корж вилити всю масу і акуратно і швидко розрівняти. Діяти потрібно швидко, тому що суфле застигає моментально. Прибирати в холодильник на годину. ⠀

5. Для глазурі нагріти вершки, але не кип’ятити і вилити на шоколад, перемішати, щоб була однорідна маса. ⠀ Вилити зверху на суфле і розрівняти. Відправити на стабілізацію в холодильник на 4-5 годин і можна насолоджуватися❤️

Відео рецепт 👇