Солодкі Паски на топленому молоці

Солодкі Паски на топленому молоці простий рецепт. В цьому році випробувала новий варіант пасок, на топленому молоці. Смак вийшов досить незвичайний, з горіховими нотками. Плюс ще полюбився мені молочна глазур. Попереду ще два тижні, щоб піч паски, так що можна пробувати.

Інгредієнти

опара:
яйця – 5 шт.
жовтки – 2 шт.
цукор – 500 г
масло кімнатної температури – 250 г
дріжджі сухі – 11 р
молоко пряжене – 500 мл

тісто:
родзинки/цукати – 100 г
ванільний цукор – 1 ст. л.
коньяк – 1 ст. л.
борошно – 1,1-1,2 кг

глазур:
молоко сухе – 120 р
цукрова пудра – 2 ч. л.
вода тепла
кондитерська посипання

Солодкі Паски на топленому молоці покроковий рецепт

1. Опару потрібно приготувати з вечора. Всі продукти мають бути кімнатної температури. Яйця і жовтки збити віночком з цукром, додати масло, збити. У тепле молоко висипати дріжджі. З’єднати яєчну і молочну суміш, перемішати. Накрити миску рушником, залишити в теплому місці на 8-12 часов.
2. Додати в опару родзинки/цукати, ванільний цукор, коньяк. Просіяти туди ж борошно, ретельно вимісити тісто. Коли тісто відставатиме від стінок, накрити рушником і залишити на 1-1,5 години. Тісто розкласти по формах, заповнюючи приблизно на 1/3. Дати піднятися. Випікати приблизно 50 хвилин при 180°. Остудить.
3. Для глазурі змішати сухе молоко і пудру, і по одній ложечці вливати воду, постійно розмішуючи, до отримання потрібної консистенції. Глазур повинна дуже повільно стікати з ложки. Нанести глазур на паски. Відразу посипати присипкою і залишити до застигання. Приємного апетиту!