Сметанно медовий торт Медовик

Як смачно зробити Сметанно медовий торт Медовик простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. «Боже, тримайте мене семеро, медовик» «Мабуть, з’їм ще шматочок, медовик» «Мені потрібні нові джинси на розмір більше, медовик» Або яка ваша версія?)) напишіть в коментарях😅 Інгредієнти на невеликий торт, приблизно 8 стандартних порцій виходить.

Інгредієнти

Коржі:
2 яйця
6ст л меду
100гр цукру
500гр борошна
50г вершкового масла
1ч л соди

Крем:
500мл сметани
250мл вершків
100гр цукрової пудри

Сметанно медовий торт Медовик покроковий рецепт

1. Коржі: У каструлю яйця, мед, цукор і масло. Ставимо на невеликий вогонь і перемішуємо вінчиком до розчинення цукру. Додаємо соду. Маса почне трохи пінитися і світлішати. Заважаємо ще секунд 30 і знімаємо з плити. Частинами додаємо муку.
2. Поки розмішуємо тісто охолоне і можна буде домесить руками. Тісто виходить липким, нееластичним, буде трохи рватися. Це нормально! Ділимо тісто на 8 частин, выкладываемого присипану борошном тарілку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30мин.
3. Включаємо духовку на 180° Ідеальний діаметр для коржів – 16-18см. Дістаємо по 1 кульці тесту з холодильника і розгортаємо його між двома листами пергаменту. Випікаємо кожен коржик 5-7 хвилин, в залежності від духовки до золотистого кольору. Гарячі коржики обрізаємо тарілкою або кільцем, щоб були ровными.
4. Обрізки будемо використовувати для посипання. Крем: Збити вершки з половиною цукру до густоти. Збити сметану з половиною цукру. Можна додати ванілін. З’єднати. Щедро змащуємо кожен коржик і боки кремом.

5. Краще всього зібрати торт у кондитерському кільці, накрити харчовою плівкою і прибрати на 4 години, а краще на ніч у холодильник. Обрізки змолоти блендером або пересипати в пакет і гарненько пройтися качалкою. Обсипати верхівку краю і крошкой.