Повітряний пиріг маннік на кефірі дуже смачний в духовці

У рубриці «бліц-рецепт» сьогодні у мене манник. Ніякого відео, все гранично просто, впорається навіть школяр 💯 Як зробити Повітряний пиріг маннік на кефірі дуже смачний в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

На форму об’ємом 1,5-2 літра

✅Манна крупа – 300 гр
✅Кефір – 400 гр
✅Цукор – 190 гр (можна змішати з ванільним цукром)
✅Яйце (С1) – 1 шт
✅Жовток (від яйця С1)- 1 шт
✅Лимонний сік – 40-50 гр
✅Цедра 1 лимона
✅Сіль – щедра щіпка
✅Розпушувач – 4 гр
✅Масло вершкове – 75 г
✅Сода – 0,5 ч. л.

Повітряний пиріг маннік на кефірі дуже смачний в духовці покроковий рецепт

1. В глибокій чаші змішати манку, цукор, сіль, розпушувач, додати кефір, яйце, жовток, лимонний сік і цедру. Добре перемішати, накрити і залишити на 1,5-2 години для набухання манки (можна і на 3 і 4 години).
2. Розігріти духовку до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. Додати до суміші розтоплене масло і соду, добре перемішати. Викласти тісто у форму. Випікати при 170-175 градусах 35-40 хвилин до моменту, коли кекс буде пружинити при нажатии.

3. Вийняти з форми, полити ягідним соусом при бажанні, але і без прикрас він хороший. Я в якості начинки використовувала вишневий соус.