Французька масляний крем для торта домашній

Як смачно зробити Французький масляний крем для торта домашній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Заготівля для цього крему називається pate a bombe – «тісто для бомби». Справа в тому, що така ж заготівля використовується при приготуванні елегантних заморожених французьких десертів, які називаються «бомба».
Для приготування pate a bombe в злегка збиті жовтки вводиться гарячий цукровий сироп, при цьому збивання триває, поки маса повністю не охолоне. Потім у пат а бомб забиваються шматочки м’якого масла, і маса перетворюється в оксамитовий, жирний, стабільний крем, якого можна легко додати різні смаки і аромати.

Інгредієнти

Для приготування 500 г крему:
200 р цукру
75 мл води
3 великих жовтка або 2 жовтки + 1 яйце
350 г вершкового масла кімнатної температури

Французька масляний крем для торта домашній покроковий рецепт

1. Змішайте цукор з водою в ковші з важким дном, перемішайте, щоб цукор став схожий на мокрий пісок. Поставте ківш на середній вогонь і уваривайте близько 10 хвилин або поки сироп не досягне температури 116С (проба на «м’який кульку»).

2. Поки вариться сироп, в чашу міксера покладіть жовтки (яйце) і почніть збивати на середньо-високій швидкості. Суміш повинна посвітліти. Не припиняючи збивання, вливайте цівкою гарячий сироп уздовж стінок чаші, намагаючись, щоб він не потрапив на віночок і не разбрызгался.
3. Продовжуйте збивати кілька хвилин, поки маса не охолоне. До цього моменту вона стане густою, щільною, гладкою. Продовжуючи збивати, додайте масло невеликими порціями, щоразу чекайте, щоб масло повністю вбилось. Якщо потрібно додати ароматизатори, зробіть це після того, як все масло вбито.

Відео рецепт 👇