Шоколадний фондан з рідкою начинкою в центрі

Як приготувати смачний Шоколадний фондан з рідкою начинкою в центрі простий рецепт своїми руками в духовці.

Інгредієнти

200г шоколаду не менше 70% какао
200г сл.масла 82,5%
75г тростинного цукру
3 яйця
3 жовтки
45г борошна
15мл коньяку або лікеру
1/4 ч. ложки білого меленого перцю
щіпка гімалайської солі
какао для посипання

ВИХІД: 6шт , форми діаметром 8см, висотою 4см.

Шоколадний фондан з рідкою начинкою в центрі покроковий рецепт

1. Підготувати форми: змастити сл.маслом і посипати какао. Струсити надлишки. Включити духовку і нагріти її до 190 градусів.. Змішати масло і шоколад розтопити, помішуючи, на водяній бані. Додати сіль. Шоколадну суміш зняти з вогню і додати алкоголь і перець. Трохи охладить.
2. Яйця і жовтки збити з цукром до піни. Шоколадну суміш влити тонкою цівкою в яєчну, постійно розмішуючи. Просіяти в суміш борошно і замісити негусте тісто. Тісто зручно викласти в кулінарний мішок і розкласти по формах, не доходячи 1-1.5 см до верху. Поставити в гарячу духовку і випікати 11-12 минут.

3. Краще спочатку спекти 1 фондан і уточнити час випічки. Готові фонданы вийняти з форми, перевернувши на тарілку, посипати какао і відразу подавати з кулькою ванільного мороженого.