Ленінградські пампушки класичні

Як зробити смачні Ленінградські пампушки рецепт класичний покроковий. Пампушка – ніжне ласощі з дріжджового тіста, посипане цукровою пудрою 😋 Культовий рецепт придумали давно, але перші пышечные з’явилися в Санкт-Петербурзі в кінці позаминулого століття. З тих пір це блюдо стало справжнім символом північної столиці!

Інгредієнти

тісто:
Для тіста:
Вода 200 мл
Дріжджі пресовані 3 г сухих швидкодіючих
Цукор 30 г
Сіль 2 г
Масло вершкове (розтопити і остудити) 20 р
Борошно пшеничне 300 г
Рослинна олія 1 літр (для смаження)

Для посипання:
Цукрова пудра, ванілін – за смаком
або цукрова пудра ванільна

Ленінградські пампушки класичні покроковий рецепт

1. Замісити тісто, двічі обім’яти. Тісто буде липким, але більше борошна додавати не треба, щоб не «забити» тісто. В залежності від борошна воно буде більш або менш липким, якщо використовувати борошно з 13% і вище вмістом білка, то тісто буде краще тримати форму, не розпливатися і виглядати менш водянистым.

2. Якщо використовувати борошно 10-11% білка, то тісто буде більш «живим» і буде сильніше липнути до рук. Обидва варіанти можливі і в обох варіантах плюшки вийдуть чудові! Розділити на частини по 30г руками, змащеними олією. Прикрити плівкою. Покласти на дошку добре змащену маслом.

3. Не використовуйте додатково борошно в процесі формування, інакше вона буде «горіти» в олії. Залишити на расстойку на 30 хвилин. Зробити в центрі кожної заготовки отвір пальцями і злегка розтягнути в різні сторони. Смажити у фритюрі з двох сторін. На тарілку покладіть паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. Трохи остиглі посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!