Торт Пташине Молоко з орео

Як зробити Торт Пташине Молоко з орео простий рецепт.

Інгредієнти

(торт 16 см)

Корж:
* вершкове масло 180г
* Цукрова пудра 120г
* Яйце 1 шт (або 2 жовтки)
* Борошно 340г
* Розпушувач 1 год л
* Сіль щіпка

Меренга:
– білок 60г (2 штуки С1)
– Вода 140г
– Агар 5г
– Цукор 330г
– Лимонна кислота щіпка

Крем:
– вершкове масло 82% 120г
– Згущене молоко 120г
– Ванільний екстракт – за смаком

Глазур:
– темний шоколад 40г
– вершкове масло-20г

Торт Пташине Молоко з орео покроковий рецепт

1. Корж:
Масло (15-17С) збийте з цукром і сіллю дочиста. Додайте яйце і збийте до однорідності. Просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Всипте борошняну суміш і швидко перемішайте до об’єднання. Сформуйте з тіста прямокутну заготівлю і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкачайте тісто до 5мм і залиште на кілька годин для стабілізації. Виріжте 2 коржа – 16 см і 14 див. Тісто залишиться, потім зробіть печиво – я не люблю робити мікро порції, навіть ручний міксер погано бере. Випікайте при температурі 180С приблизно 15 минут.

2. Орео – 6 штук перемолоти в блендері разом з білою начинкою. Постарайтеся розмолоти не в пил, а так, щоб залишилися шматочки розміром 2-3 мм. Тоді в готовому суфле приємно зміниться текстура. Спочатку приготуйте крем: змішайте всі інгредієнти віночком до однорідності. Приготування меренги: Змішайте воду і агар в сотейнику. Приготуйте чашу, в якій будете збивати белки.
3. Поставте сотейник на середньо-високий вогонь і доведіть масу до кипіння, помішуючи. Відразу всипте цукор. Добре змішайте і уварите сироп до 110С. Зніміть з вогню. Збийте білки з лимонною кислотою до перших рельєфів. Продовжуючи збивати на середній швидкості, влийте сироп тонкою цівкою. Переключіть міксер на максимум і збивайте до тих пір , поки маса не охолоне до 50С.
4. При цій температурі на дотик стінка чаші буде приємно теплою. На мінімальній швидкості вмішайте крем. Всипте в готову масу орео і вмішайте лопаткою. Зібрати торт: корж 16см, половина суфле, корж 14 см, друга половина. Залиште стабілізуватися на 6 годин холодильнике.
5. Глазур:
Розтопіть разом і відразу прикрасьте верх торта.