Сникердудль Печиво з шоколадною крихтою

Як зробити Сникердудль Печиво з шоколадною крихтою рецепт простий (Snickerdoodle). Дуже просте і казково смачне печиво. М’яке і пухнасте всередині, з цукрово – коричної скоринкою хрусткою скоринкою, злегка припыленное сіллю, що надає печінкою особливий шарм.

Інгредієнти

Вершкове масло м’яке – 115 гр. (я роблю на коричневому олії, з ним виходить ще смачніше).
Цукор світло – коричневий (білий) – 170 гр.
Сіль – 1/2 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Борошно (просіяти) – 190 гр.
Сода харчова – 1/2 ч. л..
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Темний шоколад (розламати на шматочки) або шоколадна стружка – 50 гр.
Сіль крупна морська – для посипання (в ідеалі краще використовувати сіль Maldon, дуже тонкі і хрусткі сольові пластівці, підходить для солодкої і солоної випічки).

Для коричного цукру: 3 ст. л. цукру + 1/2 ч. л. кориці. Змішати в невеликій мисці.

Сникердудль Печиво з шоколадною крихтою покроковий рецепт

1. Збити міксером масло, цукор, до легкої пишноти. Додати яйце, потім ванільний цукор. Всипати борошно з содою, розпушувачем і сіллю, збити тісто до однорідної маси. Перекласти готове тісто в миску, накрити харчовою плівкою, поставити в холодильник на 30 хвилин. — Духовку розігріти до 175 °C.
2. Деко застелити папером для випічки. Дістати остигле тісто з холодильника, з допомогою ложки сформувати кульки розміром з волоський горіх. Кожен кульку вмочити в коричнева цукор з усіх сторін і викласти на деко з папером для випічки, на відстані 5 см. один від одного, злегка приплюснути пальцами.
3. На кожне печиво викласти шоколад. Випікати близько 10 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці або поки печиво не почне підрум’янюватися з боків, але залишиться злегка м’яким в центрі (залежить від вашої духовки). Дістати з духовки, посипати крупною сіллю на вашу вкусу.

4. Охолодити на деку до кімнатної температури, потім перекласти на решітку. Зберігати в герметично закритому контейнері до 3 днів. Приємного апетиту!