Тертий пісочний пиріг з вишнею

Як зробити смачний Тертий пісочний пиріг з вишнею рецепт в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
150 г сл.масла
100 г сах.пудри
1 яйце (С1)
1 ч. л. ван цукру
1 ч. л. розпушувача без гірки
щіпка солі
270 – 300 г борошна(+/-)

Начинка:
Повидло/варення (У мене вишнева начинка)

Продукти кімнатної tº

Тертий пісочний пиріг з вишнею покроковий рецепт

1. М’яке масло поєднала з сах. пудрою, перемішала лопаткою до однорідності. Додала яйце, ван. цукор, сіль, перемішала віночком до однорідності. Ввела просіяне борошно з розпушувачем (пару ложок залишаю на домес), перемішала лопаткою. Коли маса зібралася в ком, висипала на стіл борошно, швидко і ніжно замісила тісто. Борошна пішло 300 г.
2. Тісто розділила на 2 нерівні частини. Більшу частину загорнула в плівку, прибрала в холодильник на 30 хв. В меншу частину вмесила ще половину ст. ложки борошна, загорнула в плівку, прибрала в морозилку. Стіл, качалку добре подпылила борошном, розкатала остигле тісто в коло, перемістила у форму для тарта Ø 20 см (по денця), зробила бортики, виклала щедрим шаром начинку.
3. Поверх начинки натерла підморожене тісто. ‼️Можна тісто просто розкачати на пергаменті в прямокутник/квадрат і не використовувати форму. Випікала при t 180 ° С ≈ 35 хв. Дивіться по своїй духовці! .
4. ВИШНЕВА НАЧИНКА: 500 г вишні б/кісточки; 125 г цукру (я додала 200 г); крохмаль кукурудзяний 25 г-30 г). ⠀ Посуд має бути з товстим дном. ⠀ В сковороду висипала вишню, засипала половиною цукру, перемішала, дала трохи постояти, щоб пустила більше соку. ⠀ Цукор, що залишився перемішала з крохмалем. ⠀
5. поставила Сковороду на повільний вогонь, щоб вишня рівномірно прогрілася, розпустився цукор (при цьому помішуючи). Як почалося легке кипіння, прибрала з вогню, додала цукор з крохмалем, перемішала. Вишня посвітлішає , але колір після повернеться. ⠀ Сковороду повернула на повільний вогонь, періодично помішуючи довела масу до кипения.
6. Проварила 1 хвилину, постійно помішуючи. В процесі маса почне густіти. Начинку остудила накривши плівкою в контакт. Для пиріжків краще начинку приготувати з вечора. Таким же способом готувала начинку з клубники.