Пиріг зі сливами і ряжанкою

Як зробити смачний Пиріг зі сливами і ряжанкою рецепт простий в духовці. Я обожнюю сливову випічку, при тому, що самі ці плоди в чистому вигляді я їм досить рідко. Для мене зливу по-особливому розкривається в пирогах і тарту, і початок осені – завжди час такої випічки 💜
Почнемо з дуже простого і зрозумілого пирога, але від цього не менш смачного.

Інгредієнти

100 г вершкового масла кімнатної температури;
200 г цукру;
1 ст л лимонної цедри;
2 великих яйця;
300 г борошна;
1 ч л розпушувача;
щіпка солі;
120 мл ряжанки;
500 г слив + коричневий цукор для присипки;

Пиріг зі сливами і ряжанкою покроковий рецепт

1. Форму для випічки пирога 22-24см змастити маслом і присипати борошном; Духовку розігріти до 175 С; ⠀ Масло збити з цукром і лимонною цедрою протягом 4 хвилин. Після додати по одному яйця, кожен раз ретельно вимішуючи; ⠀
2. У мисці змішати борошно, сіль і розпушувач. Додати в масляну суміш борошно і ряжанку, чергуючи їх, в три прийоми. Все ретельно перемішати до об’єднання інгредієнтів. ⠀

3. Викласти тісто в підготовлену форму і рівномірно розподілити, зверху викласти половинки слив, посипати верхівку пирога коричневим цукром; Випікати близько 40-60 хвилин, поки встромлена центр дерев’яна паличка не буде виходити повністю сухой.