ПП чізкейк з сиру і сметани з манго

Як смачно зробити ПП чізкейк з сиру і сметани з манго простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Спеціально зробила рецепт універсальним. По ньому ви зможете приготувати ПП чізкейк використавши місце цукру эритрит, а можна приготувати і звичайний чізкейк використавши звичайний цукор і звичайне хлібопекарське борошно. Так само можна варіювати відсотками молока, сметани і сиру.

Інгредієнти

Для шоколадного бісквіта:
🔸борошно пшеничне цільнозернові – 120 р
🔸розпушувач – 4 р
🔸сода – 0,25 ч. л.
🔸какао порошок – 10 г
🔸яйце С1 – 1 шт
🔸цукор тростинний або эритрит – 90 р
🔸рослинну олію – 30 р
🔸молоко 2,5 % – 60 мл
🔸окріп – 60 мл

Для сирного мусу:
🔅сир 5% – 400 р
🔅сметана 10% – 400 р
🔅цукор або эритрит – 160 р
🔅ванільний цукор – 6 г
🔅желатин – 20 р
🔅вода – 120 мл
🔅мак – 1 ст. л.

Манговий шар:
🔸манго – 1 шт
🔸желатин – 5 г
🔸вода – 30 мл

ПП чізкейк з сиру і сметани з манго покроковий рецепт

1. Готуємо бісквіт. У борошно додати розпушувач, соду, какао порошок, перемішати. У мисці збити яйце з цукром протягом 2 хвилин. Додати рослинне масло, тепле молоко. Об’єднати рідкі та сухі інгредієнти. В самому кінці влити окріп. Ретельно все перемішати. Тісто вилити у форму на 18 див. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Від готового бісквіта нам потрібен корж висотою 1,5 див. Поміщаємо його у форму на 18 см і просочуємо сиропом (вода 70 мл і цукор/эритрит 1 ст. л.).

2. Готуємо сирний мус. У мисці з’єднати сир, сметану, цукор/эритрит. Пробити заглибним блендером до однорідності. Замочити желатин і залишити набухати. Потім набряклий желатин розпустити нагріваючи в СВ печі або на водяній бані. Додати в сирну масу. Туди ж додати мак. Все перемішати. Вилити другим шаром у форму. Прибрати в холодильник на 2 години застывать.

3. Третій шар. Желатин замочити у воді, залишити набухати. Потім розпустити його нагріваючи в СВ печі імпульсами або на водяній бані. Манго очистити, нарізати дрібно, пробити блендером, пюрировать его.

4. В мангове пюре вилити розпущений желатин. Ретельно перемішати. Вилити третім шаром. Прибрати в холодильник на пару годин

Відео рецепт 👇