Шоколадні мафіни брауні як у кавярні

Як смачно зробити Шоколадні мафіни брауні як у кав’ярні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 6 шт. знадобиться:

– шоколад 1 плитка 100 гр. вміст какао близько 60%
– масло вершкове 60 гр. жирність 82,5%
– яйця 2 шт. дрібні С2
– цукор 70 гр.
– цукор тростинний 20 гр.
– сіль на кінчику ножа
– какао порошок без цукру 20 гр.
– борошно в/с 35 гр.
– ванільний екстракт/ванілін за бажанням (я не додавала)

Шоколадні мафіни брауні як у кав’ярні покроковий рецепт

1. Готуємо формочки для випічки – вкладаємо паперові вкладиші. (Можна також випікати в одній формі, а потім нарізати на порції 😉) включаємо Духовку на 170 градусів. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці. Додаємо до нього подрібнений шоколад і перемішуємо до тих пір, поки він повністю не растворится.

2. В чашу міксера розбиваємо яйця. Всипаємо цукор – простий і тростинний – він дасть карамельний смак. Також додаємо трохи солі. Збиваємо до отримання пишної світлої маси. Вливаємо шоколадну суміш і збиваємо на невеликій швидкості 1-2 хвилини до однорідного стану. Всипаємо борошно, змішану з какао-порошком.
3. Перемішуємо на мінімальній швидкості міксера, поки вся суха суміш не буде вмешана в тісто. Розкладаємо тісто по формочках (або виливаємо у форму, застелену силіконізовані пергаментом) і ставимо в розігріту духовку на 10 минут.

4. Витягуємо форму і ребром маленької ложечки розбиваємо корочку на брауні. Знову ставимо в духовку і печемо ще 15 хвилин. Може здатися, що мафіни ще не пропеклися, так як серединка у них жидковатая, але так і має бути – у них повинна залишитися волога текстура.

5. Остигаючи, брауні осядуть – це також нормально. Рекомендую пробувати брауні оставшими, а ще краще – охолодженими. Зберігати їх потрібно тістечка – у контейнері з кришкою холодильнике.