Пісочний пиріг з начинкою з гарбуза

Пісочний пиріг з начинкою з гарбуза солодкий простий рецепт в духовці. Тут смачне розсипчасте тісто і ароматна начинка! Готувати обов’язково!

Інгредієнти

Форма для випічки d=24 см

✅ Тісто:
Борошно – 300 гр
Цукор – 150 гр
Сіль – 0,5 ч. л
Розпушувач – 1 ч. л.
Ванільний цукор – 10 гр
Масло вершкове (заморожений) – 200 гр
Оцет 5-7% – 1 ч. л
Жовтки яєчні – 2 шт

✅ Начинка:
Гарбуз – 550 гр
Цукор – 40 гр
Цедра одного апельсина
Сік 0,5 апельсина

Пісочний пиріг з начинкою з гарбуза покроковий рецепт

1. У борошно всипати сіль, цукор, розпушувач, ванільний цукор перемішати. Натерти на борошно через крупну тертку заморожене вершкове масло. Перетерти все в крихту. Влити жовтки, оцет і ще раз все перетерти в крихту. Дно круглої форми для випічки d=24 см застелити папером для выпечки.
2. Змастити папір і стінки форми шматочком вершкового масла. Більше половини тіста висипати у форму, злегка придавити дном склянки. Форму з тістом і тісто прибрати в холодильник.
3. Для начинки – гарбуз натерти через дрібну тертку. Всипати туди цукор, натерти цедру апельсина. Якщо гарбуз суха, влити сік 0,5 апельсина. Якщо не суха, можна обійтися без соку. Начинку перемешать.

4. Вийняти з холодильника форму з тестом, викласти на неї начинку, присипати крихтою залишився тесту. Випікаємо в нагрітій духовці 180 гр, 30-40 хвилин Вийняти пиріг, остудити і подавать.

Відео рецепт 👇