Медовий Торт «Пташине молоко» з глазурю

Медовий Торт «Пташине молоко» з глазур’ю простий рецепт.

Інгредієнти

Крем:
3шт – жовток
250г – цукор
3ст/л – кукурудзяний крохмаль
400г – молоко
300г – вершкове масло
1 пачка – ванілін

Тісто
Інгредієнти:
1 частина:
4ст/л – мед
0,5 год/л – сода
50г – олію вершкове

2 частина:
5шт – яйце
250г – цукор
80г – вершкове масло
3ст/л – молоко
600г – борошно
1ч/л – сода
1ч/л – оцет 9%

Глазур
3ст/л – какао
100г – цукор
8-9ст/л – вода
1ст/л – масло рослинне
1ст/л – коньяк

Медовий Торт «Пташине молоко» з глазур’ю покроковий рецепт

1. Крем:
Гріємо молоко. Змішуємо жовтки з цукром і додаємо крохмаль. Поступово, постійно змішуючи, додаємо туди 100г теплого молока до отримання однорідної маси. Далі цей розчин змішуємо з рештою молоком і на середньому вогні, постійно перемішуючи, варимо до загустіння, як на відео.

Перекласти вміст в іншу тару, накриваємо плівкою і даємо охолонути.
300г вершкового масла кімнатної температури збиваємо міксером близько 5 хвилин і поступово, по столовій ложці додаємо вже остигнула масу. І збиваємо до готовності. У самому кінці додаємо ванілін ( можна столову ложку коньяку).

2. 1 частина:
Мед змішати з содою і ставимо на повільний вогонь, постійно перемішуючи до темно карамельного кольору ( як на відео). Додали вершкове масло.

3 частина:
Яйця змішати з цукром і маслом і поставити на водяну баню. Перемішуємо до розчинення масла. Додаємо у розчин 1 частину тіста і варимо на повільному вогні 7-10 хвилин, постійно перемішуючи. Знімаємо з вогню і відразу додаємо оцет і соду. У гаряче тісто додаємо 200г борошна і даємо охолонути. Після охолодження, додаємо борошно і вимішуємо його до отримання «не липкого» тесту.

Ділимо на 5 частин і розкачуємо до потрібної форми. Робимо проколи вилкою. І ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 5-6 хвилин ( до готовності). Збираємо коржі, змащуючи кожен шар кремом. Вершину залишаємо для глазурі. Замотуємо в плівку і залишаємо відпочивати ( я залишила на ніч, так шари стають більш гладкими) .

3. Глазур:
Змішати какао, цукор і воду до однорідності і поставити на плиту на повільний вогонь на 5-7 постійно перемішуючи. ( до появи пухирців)
Додаємо масло і коньяк і знімаємо з плити. Торт полити теплою глазурью.

Відео рецепт 👇