Молочні повітряні булочки з цукром і корицею

Як зробити молочні повітряні булочки з цукром і корицею рецепт в духовці! Ці булочки приготовані за рецептом японських кулінарів. В основу цієї випічки покладено метод приготування тіста на борошняній заварці. Булочки виходять ніжними, повітряними, ви неодмінно закохаєтесь в їх смак!

Інгредієнти

Для Tangzhong
100 мл молока
20 г борошна

Для тіста:
160 мл теплого молока
2 ст. л. цукру
7 г сухих активних дріжджів (або 21 г свіжих)
350-400 г борошна
1 ч. л. солі
1 яйце
1 ст. л. м’якого вершкового масла
Tangzhong

Для змазування булочок:
1 яйце

Для начинки:
3-4 ст. л. коричневого цукру
0,5 ч. л. кориці
2 ст. л. вершкового масла

Штрейзель (крихта).
15 г сл.масла +15 г цукру розтерла ложечкою + 1 ч. л. ван. цукру+ 40-50 г борошна все перемішати в крихту, готувати перед призначенням.

Молочні повітряні булочки з цукром і корицею покроковий рецепт

1. Для приготування борошняної заварки (або танджонга)– змішайте 100 мл молока і 20 г борошна до однорідного стану. Підігрівайте на середньому вогні протягом 3 хвилин, весь час розмішуючи. Масу, схожу на пудинг, відставте остывать.
2. Змішайте дріжджі з залишками теплого молока і 2 ст. л. цукру. Залиште на 15 хвилин. У просіяне борошно додати сіль і добре перемішайте. У борошно вбийте яйце кімнатної температури і додайте молоко з дріжджами і остиглу борошняну заварку. Замісіть тісто і додайте 1 ст. л. вершкового масла кімнатної температуры.
3. Місіть тісто до однорідного стану, поки тісто не перестане липнути до рук. Залиште тісто підходити на 1,5 години, накривши харчовою плівкою. У корицю з цукром, додайте розтоплене вершкове масло. Дістаньте тісто, обомните.
4. Розділіть тісто на 8 частин і скачайте з них кульки. Кожен кульку тіста розкачайте в овал. Потім змастіть форму маслом, цукром і корицею. Загніть всередину бокові сторони, розкачайте трохи качалкою, а потім скрутіть у рулет.
5. Викладіть булочки на пергамент і залиште ще на годину в теплому місці. Перед відправкою в духовку змастіть булочки збитим яйцем, за бажанням посипте штрейзеля. Випікайте в розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 180градусов.