Медовий паска український на великдень

Медові паски українські простий рецепт. Ви знаєте, я просто в захваті від цього рецепту! Які вони вологі, запашні і неймовірно смачні вийшли! Обов’язково до випічки!!!! Я серйозно, зробіть на пробу, думаю залишитеся задоволені) Мед можна брати милий, але я робила з гречаним – у нього самий сильний аромат, по-моєму.

Інгредієнти

180 г молока
500 г борошна
25 г пресованих дріжджів
4 яйця
100 г меду
110 г вершкового масла
0,5 ч. л солі
Цедра одного лимона
1 ст. л цукру
Пакетик ваніліну
170-200 г родзинок і цукатів, попередньо замочених в апельсиновому соку, з додаванням рому і меду.

Медовий паска на український великдень покроковий рецепт

1. У теплому молоці розвести цукор, дріжджі і 2 ложки борошна із загальної кількості. Залишити на 15 хвилин. ⠀ Яйця збити з сіллю. ⠀ Додати рідкий мед, збити ще раз в пишну масу. ⠀ Додати опару, ванілін, цедру лимона, борошно і почати заміс тіста. ⠀ Коли замесится до однорідності, почати трохи додати розтоплене верхівкове масло, кожен раз добре вмішувати його. ⠀
2. Родзинки з цукатами добре обсушити паперовими рушниками, змішати з двома ложками борошна, додати в тісто. Добре вымыснуть. ⠀ Перекласти тісто в миску, накрити кришкою або затягнути плівкою і залишити на годину на столі. ⠀ Потім переставити в холодильник на 8-12 годин (на ніч) ⠀
3. Готове тісто дістати на стіл. Дати годину зігрітися. Перекласти на робочу поверхню, посипану борошном. ⠀ Руки замінити маслом. Розділити тісто на шматочки. Подкатайте в щільні кульки і викладіть у форми, заповнюючи їх на 0,3-0,5 высоты.

4. Накрити рушником і залишити на 1,2-2 години, щоб тісто підійшло майже до країв форм. Потім випікати 30-35 хв при 180С Охолодити, украсить.