Пісочні кошики з смородиновим конфі і меренгою

Як зробити Пісочні кошики з смородиновим конфі і меренгою рецепт простий. Любите чорну смородину? Уявіть на смак ці шалено смачні пісочні кошики з черносмородиновим конфі і меренговыми хмарами ❤️ Цей десерт сподобається, навіть тим, хто не особливо любить чорну смородину 😋 Я вас запевняю!

Інгредієнти

Тісто:
150 г вершкового масла
2 яйця
136 г цукру
330 г борошна

Ягідне конфі:
400 г смородини
80 г цукру
15 г кукурудзяного крохмалю

Меренга:
2 білка 60 р
120 г цукру

Пісочні кошики з смородиновим конфі і меренгою покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. Масло збиваємо з цукром до піни, додаємо по черговості яйце, перемішуємо, поступово всипаємо борошно і знову все ретельно перемішуємо. Тісто має зібратися в грудку і не прилипати до рук. Загортаємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник мінімум на годину. ⠀
2. Далі тісто розкачуємо на досочке присипаній борошном, вирізаємо великою склянкою і викладаємо у форми формуючи бортик. У мене бляшані формочки для ром-баби і я їх не змащую. ⠀ Випікаємо при 180 С близько 20-25 хвилин до золотистого кольору. ⠀
3. Ягідне конфі: Чорну смородину і цукор викладаємо в сотейник, на середньому вогні доводимо до кипіння, блендерим, додаємо крохмаль, уварюють до загусання. ⠀ Меренга: Білки збиваємо на повільній швидкості, поступово збільшуючи до піни, потім додаємо цукор і збиваємо до твердих піків. ⠀
4. Збірка: Викласти отриманий конфі на випечені тарталетки, з допомогою кондитерського мішка з насадкою (або ложкою) викласти меренгу. ⠀ Знову ставимо випікати при 180 С на 20 хвилин. Потім я прикрасила ще й пальником 🔥